Patat!!!
Oke dit is echt het lekkerste wat er bestaat! En het leuke is dat je het zelf kan maken!
Stap 1. Schil de aardappelen
Stap 2. Snijd ze in reepjes
Stap 3. Kook de reepjes, maar niet te lang want anders worden ze zacht.
Stap 4. Laat de reepjes afkoelen en warm in de tussentijd de frituurpan aan.
Stap 5. Als de frituurpan op temperatuur is kan je de reepjes erin doen.
Stap 6. Frituur de reepjes tot ze goudbruin zijn. Als ze klaar zijn haal je ze uit de frituurpan en doe er wat zout op en klaar!
Tip! Als je geen frituurpan hebt kan je ook een pan gebruiken. Neem een hoge pan een doe er zonnebloemolie in. Zet het vuur aan en maak het warm. Als het warm is moet je het vuur iets lager zetten want anders gaat het te hard. Doe de reepjes in de pan en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Doe er zout op en klaar is het!
Wat hoort er bij patat?! Mayonaise natuurlijk :D Hier is nog een recept voor heerlijke mayonaise!
Dit heb je nodig:
1 eierdooier
1 theelepel mosterd
peper en zout
twee theelepels witte azijn
3,5 deciliter olijfolie
Stap 1. Roer de eierdooier los met mosterd en azijn.
Stap 2. Terwijl je roert giet je steeds een beetje olijfolie erbij
Stap 3. Als de olijfolie op is, roer je het geheel nog even door.
Stap 4. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Klaaaaar! Eet smakelijk!!!!!!!!