Wie kent de cupcake nou niet? Het is een super lekker en makkelijk te maken!
Dit is wel de makkelijkste om te maken:
Je koopt een pak van bijv. Honig, Koopmans of een ander merk. En je hebt ook on-geklopte slagroom en versierspullen nodig. Het kan ook met al geklopte slagroom, maar ik vind slagroom die je zelf nog moet kloppen het lekkerste. Doe wat er op de verpakking van de cupcakes staat. Doe het beslag in de vormpjes en zet ze in de oven. Als ze klaar zijn moet je ze eerst even laten afkoelen, want als je er meteen slagroom op doet dan smelt de slagroom. Als de cakejes (bijna) afgekoeld zijn kan je de slagroom kloppen. Doe er 1 of 2 eetlepels suiker in als het een beetje dik wordt. Als de slagroom luchtig en stevig is, is het klaar. KLOP NIET TE LANG ANDERS WORDT HET KLONTERIG EN BOTER-ACHTIG!! Pak een spuitzak en spuit de slagroom op de cakejes. Strooi er daarna wat versierspul op en klaar! Eet smakelijk!
TIP! Als je geen spuitzak hebt kan je die ook zelf maken. Je kan bijv. een schepsnoepzakje van de Kruidvat gebruiken. Je hoeft alleen de onderkant af te knippen.
Dit soort cakejes maak ik heel vaak! Met marsepein of fondant! Het is ook best wel simpel. Je hebt alleen roze, zwarte en witte pakjes met marsepein/fondant nodig. Je maakt eerst de cupcakes en dan laat je ze afkoelen. Kneed het fondant/marsepein tot het zacht wordt. Als het zacht is kan je het makkelijker uitrollen.
Snijd rondjes uit de roze plak. En leg die op de cakejes. Snijd daarna driehoekjes voor de oren uit. Twee per cakeje. En vouw de puntjes naar onderen (zie plaatje). Maak een roze bolletje en druk hem een beetje plat, maar in dat bolletje twee gaatjes. Leg de neusjes iets onder het midden op het cakeje. Maak per cakeje twee kleinere witte rondjes. Snijd ze net zoals op het plaatje. Maak als laatste hele kleine zwarte rondjes en leg die op de witte. Leg daarna de oogjes tegen de neus aan en klaar!
Tip! Als je marsepein/fondant gaat plakken strooi er dan poedersuiker op en kneed dan verder!
Deze heb ik zelf maar een paar keertjes gemaakt, maar hij is best goed gelukt. Zo heb ik het gedaan:
Ik heb eerst de cakejes gemaakt en als je het wilt kan je ze bakken met een paar sesamzaadjes op de bovenkant. Als de cakejes afgekoeld zijn kan je de slagroom kloppen. Als je bruine slagroom wilt kan je een paar eetlepels cacao door de slagroom doorroeren. Snijd de cupcakes horizontaal door midden. Spuit (met een spuitzak) de slagroom op de onderste helft van het cakeje. Maak daarna met groen marsepein/fondant blaadjes sla en leg die op het bruine. Maak met rood rondjes als tomaten. Als laatste maak je sliertjes met geel en die leg je als mosterd op de tomaat. Dan doe je de bovenkant op het cakeje en klaar!